Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nožem ohrožoval mladý pár s dítětem v náručí

Pražští policisté pátrají po neznámém muži, který je podezřelý z trestného činu nebezpečné vyhrožování. 

Policisté z místního oddělení Vinohrady se od konce listopadu zabývají případem, který je kvalifikovaný jako trestný čin nebezpečné vyhrožování. Z toho je podezřelý prozatím neznámý muž, po kterém policie pátrá.

Tento hledaný muž 30. listopadu okolo šestnácté hodiny v Kladské ulici nejprve oslovil procházející pár, konkrétně mladou ženu a muže, kteří v náručí nesli své malé dítě a také nákupní tašky. Muž se dvojici představil jako policista a vyzval je, aby mu předložili tašky ke kontrole. Poškození proto muže požádali, aby nejprve předložil služební průkaz, neboť mají pochybnosti o jeho příslušnosti k policii. Muž však namísto průkazu z kapsy vytáhl rozevírací nůž, kterým proti dvojici začal šermovat s výhružkou, že je oba zabije. Poškozený se proti agresorovi bránil nákupní taškou, čímž se snažil ochránit zejména svou partnerku a dítě. V ten samý okamžik naštěstí okolo procházeli další kolemjdoucí, kteří na pachatele zakřičeli, že již volají na policii. Muž proto z místa ještě před příjezdem policejních hlídek odešel směrem do Slovenské ulice.

Celou událost zachytily bezpečnostní kamery. Policistům se i přes veškerou snahu do současné doby nepodařilo vypátrat podezřelého muže a proto se nyní obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Jakékoli informace k muži zachycenému na záznamech, jeho totožnosti nebo pobytu, přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158. Policisté by ale zároveň přivítali i výpovědi svědků, kteří byli na místě události a žádají je, aby se také ozvali na tísňovou linku.

Hledaný muž je v současné době podezřelý z trestného činu nebezpečné vyhrožování, za což mu v případě vypátrání a odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Za pomoc a spolupráci při pátrání předem děkujeme.

por. Mgr. Iveta Martínková – 28. 12. 2016

vytisknout  e-mailem