Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nový ředitel ochranné služby

Policejní prezident plk. Petr Lessy dnes rozhodl o ustanovení dosavadního náměstka policejního prezidenta pro vnější službu plk. Vladislava Husáka do funkce ředitele Útvaru pro ochranu ústavních činitelů Ochranné služby. Termínem nástupu je 1. červenec 2012. K tomuto datu plk. Husák zároveň skončí ve funkci náměstka policejního prezidenta.  

Z pozice náměstka policejního prezidenta odejde plk. Husák na vlastní žádost podanou v listopadu 2011. Termín 1. července vzešel ze vzájemné dohody policejního prezidenta a jeho náměstka tak, aby mohl plk. Husák dokončit stěžejní úkoly svého úseku. Jedná se zejména o zajištění bezpečnostního opatření k Mistrovství Evropy v kopané EURO 2012, dále o uzavření jednání o spolupráci s Fotbalovou asociací ČR, dobudování speciální pořádkové jednotky v Ústeckém kraji, o stabilizaci bezpečnostní situace Šluknovska a též o dokončení reorganizačních opatření v rámci ředitelství služby cizinecké policie.
 
Policejní prezident v této souvislosti uvedl: „K rozhodnutí mě vedla mimo jiné skutečnost, že plk. Husák v minulosti osvědčil velitelské schopnosti během řady konkrétních bezpečnostních opatření, a to i mezinárodního rozsahu. Zároveň nemám  v současné době důvod pochybovat o jeho bezúhonnosti zpochybňované v minulých týdnech. Svého dosavadního náměstka proto považuji za vhodného ředitele Útvaru pro ochranu ústavních činitelů Ochranné služby.“
 
Obsazení služebního místa náměstka policejního prezidenta pro vnější službu souvisí s připravovanými organizačními změnami na Policejním prezidiu ČR. Policejní prezident bude postupovat při výběru vhodného kandidáta na tento post v souladu se zákonem o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů. Pokud nebude služební místo obsazeno uchazečem ve stejné služební hodnosti, bude následně vyhlášeno výběrové řízení.
 
plk. Pavla Kopecká
tisková mluvčí Policejního prezidia ČR
24. 4. 2012

vytisknout  e-mailem