Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nový přístup policie k akci " ÚKLID "

Obvodní oddělení územního odboru Karlovy Vary, 

foto MP Nejdekfoto MP Nejdek

Obvodní oddělení  územního odboru vnější služby Karlovy Vary, ve večerních hodinách  a během noci z 16.  na 17 ledna provedli první policejní  akci v tomto roce s názvem "ÚKLID". Do akce  bylo celkem nasazeno 12 policistů z obvodních  oddělení Nejdek,  Jáchymov, Pernink, psovod se služebním psem, kriminalisté, strážníci MP  Nejdek a pracovnice sociálního odboru města Nejdek. Akce byla zejména zaměřena na pátrání  po hledaných  osobách, po věcech pocházejících z trestné  činnosti, po zbraních, střelivu,  výbušninách a drogách.  Zároveň proběhla kontrola prodeje cigaret a alkoholu,  kontrola  hráčů v hernách a dodržování pobytových podmínek cizinců.

 


Akce proběhla v karlovarském regionu ve služebních obvodech Nejdek, Jáchymov a Pernink, kdy se policisté zaměřili  zejména na  místa, kde dochází k trestné činnosti, podávání alkoholu  mladistvím.  Další část úklidu byla zacílena na požívání  alkoholu řidiči. Policisté se také  kontrolovali místa, kde přespávají bezdomovci a chatové oblasti. Celkem bylo při akci  zkontrolováno 15 restaurací a hospod, 48 osob a 27 vozidel.


foto MP Nejdek

foto MP Nejdek

Při kontrole alkoholu u mladistvích,  nebylo  zjištěno policisty žádné pochybení ze strany obsluh v restauracích. Všechny kontrolované osoby mladší 18 let prošli kontrolou  bez nadýchání  alkoholu. Kontrole se nevyhnuli ani řidiči  vozidel. Při akci „Úklid“ policisté  zahájili úkony zkráceného  přípravného řízení ve věci podezření  ze spáchání  trestného  činu Ohrožení pod vlivem návykové látky, 43 letého muže,  který byl  kontrolován v Perninku, ulici Jáchymovská  směrem  Abertamy, kde řídil vozidlo VW  Passat. Při provedené dechové  kontrole mu byla naměřena hodnota 1,61 o/oo.  Další dva řidiči  byli oznámeni na MM Karlovy Vary na odbor dopravy.  Všichni  řidiči  na místě přišli o své řidičské průkazy a byla jim policisty  zakázána  další jízda.

 

vytisknout  e-mailem