Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Novoroční krádež

Mladíci s odcizenou platební kartou platili na čerpací stanici a ve fast foodu. 

Pětadvacetiletý mladík se vracel na Nový rok kolem čtvrté hodiny ráno z restaurace na Praze 8 ze silvestrovské oslavy, a když se pak doma probudil z alkoholového opojení, zjistil, že mu chybí peněženka s doklady, platební kartou a mobilním telefonem. Pak prostřednictvím internetového bankovnictví zkontroloval výpis z účtu a zjistil, že kolem půl sedmé ráno někdo s jeho platební kartou platil na čerpací stanici na Strakonické ulici a po deváté hodině ráno pak ve fast foodu na pražském hlavním nádraží. Majitel tak přišel o necelých čtyři sta korun za zboží zakoupené podezřelou dvojicí a celková škoda se vyšplhala k necelým čtyřem tisícům korun. Celou věc proto nahlásil policistům z místního oddělení v Kobylisích a těm se pak podařilo zajistit kamerové záznamy, jak z čerpací stanice, tak i z prodejny rychlého občerstvení.
 
Policisté tak znají podobu podezřelé dvojice, ovšem do současné chvíle se jim nepodařila zjistit jejich totožnost. Žádají proto veřejnost o pomoc při pátrání po neznámých mladých mužích, kteří jsou podezřelí ze spáchání trestného činu krádeže a neoprávněné opatření platebního prostředku. Za tyto skutky jim pak v případě dopadení hrozí až dvouleté vězení. Jakékoliv informace k totožnosti, pohybu a pobytu těchto prozatím neznámých osob přijmou policisté na tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně Policie ČR.
 
K jejich popisu: mladíci jsou ve věku mezi 20 až 25 lety, tmavší pleti, sportovní postavy. Menší z nich má krátké černé vlasy a výrazné tmavé obočí. Oblečený byl do tmavě modré zimní bundy s šedými rukávy a kapucí. Vyšší mladík měl tmavé vlasy ostříhané velmi nakrátko a oblečený byl do černé zimní bundy se světlým vodorovným pruhem na hrudníku. Podstatným poznávacím znamením je pak mladíkova pravá ruka – tu měl totiž ovázanou obinadlem.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 20. 1. 2014
Odkazy do noveho okna

Podezřelá dvojice

Podezřelá dvojice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem