Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Novinkou výbavy Policie České republiky jsou nová SUV vozidla Hyundai ix35

KRAJ - Středočeská policie bude mít 27 těchto terénních vozidel. 

Do výbavy Policie České republiky se přidala další novinka, a to nové terénní vozy Hyundai ix35 s náhonem na všechna čtyři kola. Na vozech je i výraznější reflexní značení.
 
Tato SUV vozidla pomůžou zasahujícím policistům se dostat do těžko přístupných míst, kde je nutné zajistit vyšší průjezdnost. Takovými místy jsou například oblasti zasažené povodněmi, s nezpevněným povrchem či poškozenou infrastrukturou.  
 
Policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý v rámci projektu „Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí“ financovaného z fondů Evropské unie, Integrovaného operačního programu, převzal od dodavatele společnosti Hyundai Motor Czech s.r.o. první dodávku vozidel Hyundai ix35, která budou nově sloužit policistům při výkonu služby. Převážně budou tyto vozy předány na obvodní oddělení policie.
 
Krajské ředitelství policie Středočeského kraje bude disponovat 27 kusy těchto terénních automobilů. První várku deseti vozidel si převzali středočeští policisté 1. září 2015 a zbývajících sedmnácti se dočkají 30. září 2015.
 
 
 
 
 
nprap. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
11. září 2015

vytisknout  e-mailem