Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Notorický lapka bude brzy potrestán

Karviná - Za krátkou dobu stihl přes dvě desítky krádeží 

V Karviné na ulici Nádražní po oba uplynulé víkendové dny si měl docházet do jednoho obchodu pro sportovní oblečení, ale za vybrané věci zapomínal platit. O jeho potrestání bude rozhodnuto ještě tento týden.

Policisté zjistili, že 33letý muž měl odcizit sportovní oblečení v hodnotě několika stovek. Mimo jiné vyšlo najevo, že tento nenechavec je nenapravitelný.

Před dvěma měsíci, v druhé polovině srpna, okresní soud mu pravomocným rozhodnutím uložil trest za 14 majetkových krádeží. Hned třetí den od rozhodnutí, i přes sliby v krádežích pokračoval.   

Na recepci sportovního zařízení si vzal notebook a v následujících dnech se měl dopustit dalších čtyř skutků majetkového charakteru, které jsou již v řešení státního zastupitelství.

V závěru přibyly  zmíněné krádeže sportovního oblečení. Řečeno policejní řečí, dopustil se celkově 21 útoků. Hovoříme však o těch, které byly lapkovi prokázány.

Proto v nejbližších hodinách tohoto týdne podezřelého muže postihne trest, neboť se podařilo, ve zkrácené formě přípravného řízení, do 48 hodin muže postavit před soud   

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, 5. října 2021
 

vytisknout  e-mailem