Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Notebook odcizil recidivista

TEPLICKO - Policisté dopadli podezřelého, který se vloupal do prodejny zdravé výživy; Prodával pervitin... 

Recidivista měl ukrást notebook

     Z přečinu krádeže byl obviněn 36letý recidivista, který je podezřelý z vloupání do teplické prodejny zdravé výživy. Během uplynulého víkendu měl po odstranění mříže vniknout do kanceláře prodejny, ze které si odnesl notebook. Celková škoda byla vyčíslena na více jak devět tisíc korun, pokud bude v minulosti sedmkrát odsouzený muž uznán vinným, hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.

Prodával pervitin

     Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn 31letý muž z Teplicka. Je podezřelý, že na různých místech v Trnovanech prodal minimálně v pěti případech drogu známou jako pervitin, pokud ho soud uzná vinným, hrozí mu v krajním případě až pět let za mřížemi.

Okrádala stát

    O téměř 13 tisíc korun se neoprávněně obohatila 39letá žena, která zneužila sociální systém. V zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila ukončení nájemního vztahu k bytu v Teplicích, čímž zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a vyplacen příspěvek na bydlení za období dvou měsíců. Žena byla obviněna z podvodu, za který my mohla jít až na dva roky do vězení.

Z auta zmizela kabelka

     Jen několik minut stačilo zatím neznámému lapkovi, aby připravil ženu z Bíliny o kabelku s doklady, platební kartou, penězi a mobilním telefonem. Zřejmě využil chvilky její nepozornosti, kdy vyjížděla druhým autem ze dvora a z nezabezpečeného vozidla jí ukradl kabelku s věcmi v hodnotě přes 15 tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

27. 4. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem