Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Noční záchranná akce

PARDUBICKÝ KRAJ – Kolegové z policejní letky našli pohřešovaného naštěstí včas. 

Příběh se šťastným koncem začal včera před dvaadvacátou hodinou na Orlickoústecku. Na linku 158 zavolal syn, že pohřešuje svého otce, který odešel z domů již dopoledne, kolem desáté hodiny. Nejprve nastalo, pro nás již klasické, kolečko obvolávání nemocnic, prohledávání okolí domu, restaurací, zastávek autobusů a podobně. Muže samozřejmě hledala i rodina. Během malé chvíle se na domluvené místo sjeli velitel vyhlášené pátrací akce, psovodi, dostupné policejní hlídky a na základně v Praze startoval policejní vrtulník. Počasí naštěstí tentokrát bylo na naší straně. Co pro nás pozitivní nebylo, že pohřešovaný nechal doma mobilní telefon. 

Před příletem vrtulníku policejní psovod našel, kousek od domu pohřešovaného, prázdnou krabičku od léků, které muž užívá. Proto velitel akce rozhodl, že se pátrání zaměří na tuto oblast nad domem a piloty požádal o důkladnou prověrku uvedeného terénu. Krátce před třetí hodinou ranní se policistům z vrtulníku podařilo ostřím zrakem a za pomocí termovize pohřešovaného muže najít. Na poměrně špatně přístupné místo okamžitě přišli i ostatní policisté, kteří byli v terénu poblíž a společně transportovali vyčerpaného zesláblého muže na přístupnější místo, kam jsme navedli i záchrannou službu. Pokud chcete vědět, co vidí policisté z vrtulníku v noci v lese při takovéto pátrací akci, podívejte se na naše video.

Chcete se stát jedním z nás? Chcete pomáhat ostatním? Chcete s námi stát v 1. linii? Rádi vás přivítáme mezi sebou. Kontakty na naše náboráře v Pardubickém kraji naleznete ZDE

25. září 2020
por. Mgr. Dita Holečková
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

foto z místa

foto z místa 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem