Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Noční služba v ulicích města

Karvinsko - policisté Speciální pořádkové jednotky společně s kolegy vypátrali chovance a zadrželi opilého řidiče... 

Řidič sjel do příkopu

V pondělí 23. března večer policisté Speciální pořádkové jednotky Ostrava kontrolovali dodržování opatření nařízení vlády. V městské části Prostřední Suché na ulici Na Pavlasůvce, na konci zúžení vozovky a kyvadlového řízení dopravy semaforem, bylo vidět sjeté vozidlo do příkopu. Z vozidla Škoda Fabia vystupoval mladý muž, který rozhazoval rukama a policistům sdělil, že sjel mimo cestu.

Zprvu třicetiletý muž policistům tvrdil, že žádné alkoholické nápoje nepil, přesto s provedením dechové zkoušky souhlasil. První naměřená hodnota přesáhla hranici dvě promile. Při druhém měření analyzátor ukázal vyšší hodnotu.

Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Po úkonech na místě byl muž převezen na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Policisté vypátrali útěkáře

O několik hodin později policisté Speciální pořádkové jednotky společně s kolegy havířovského oddělení po oznámení vyjeli na Hlavní třídu v Havířově. Podle oznamovatele na místě měli být mladí lidé bez roušek. Policisté kontrolovali 18letou dívku a 17letého mladíka. Dívka měla plnohodnotnou roušku přes ústa, chlapec měl přes obličej šálu.

Policisté lustrací zjistili, že mladík je v systému policie vedený jako hledaný. V pondělí 23. března se nevrátil zpět do diagnostického ústavu pro mládež, kde byl umístěn soudním rozhodnutím.

Během převozu se mladík choval hrubě, policistům vulgárně nadával a nerespektoval jejich pokynů. Po opakovaných marných výzvách mladíkovi byli nasazeny pouta. Mladík je podezřelý z přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby, přestupku vztahující se k porušení Usnesení vlády o zákazu volného pohybu osob a dalšího protiprávního jednání.

                                                                                                            

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková

komisař

+420 974 721 209
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

vytisknout  e-mailem