Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Noční pátrání po muži mělo šťastný konec

ZLÍNSKO: Spal v kukuřičném poli. 

V neděli o půl desáté večer zavolala žena z obce u Otrokovic na linku tísňového volání policie, že postrádá svého psychicky nemocného manžela, který odešel v sedm večer z domu svlečený do půl těla a v domnění, že je indián, si s sebou vzal patřičné pomůcky jako luk, šípy a oštěp.

Policisty čekala perná noc. Měli informace o tom, že šestačtyřicetiletý muž vyhledává samotu a v minulosti už ho rodina několikrát hledala. Naposledy ho našli po dvou dnech ve velmi špatném stavu. Velitel pátrací akce zavolal na místo policejní vrtulník s termovizí, ten však kvůli špatným povětrnostním podmínkám nemohl vzlétnout. Oblast, kterou bylo nutné prohledat, byla velmi rozsáhlá. Navíc situaci komplikovala tma. Velitel proto rozhodl o vytvoření rojnic a stanovil dvě oblasti, které desítky policistů a hasičů propátrají.

O půl jedné ráno se všem zúčastněným ulevilo. Muže našli spícího v kukuřičném poli. Kvůli jeho zdravotnímu stavu přivolali policisté lékařku, která rozhodla o jeho převozu do Psychiatrické nemocnice v Kroměříži.

25. června 2018, nprap. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

luk, šípy, oštěp

luk, šípy, oštěp 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem