Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Noční napadení

Žďár nad Sázavou: Muži ubližovali i brali. 

 

     Během víkendu policisté řešili dva útoky fyzického napadení. První případ se stal v pátek 4. prosince 2009 ve 23:30 hodin ve Žďáře nad Sázavou. Řidič taxislužby převážel zákazníka. Ten při vystupování z vozu osmapadesátiletého řidiče fyzicky napadl a způsobil mu zranění, se kterým se bude léčit pravděpodobně tři týdny.

     K druhému případu došlo v sobotu 5. prosince 2009 hodinu po půlnoci v Novém Městě na Moravě. Dva neznámí pachatelé opět fyzicky napadli jednačtyřicetiletého muže a požadovali po něm vydání peněz. Když napadeného povalili na zem, zmocnili se jeho finanční hotovosti, mobilního telefonu značky Samsung 900i, cigaret a zapalovače. Napadený musel vyhledat lékařské ošetření. Poškozenému muži byla způsobena škoda převyšující 19 000 korun.

 Dodatek

     Z důvodů podezření ze spáchání trestného činu loupeže, kterého se měli dopustit dne 5.12.2009 v době kolem 01:30 hodin v Novém Městě na Moravě, byli dne 8.12.2009 dopoledne zadrženi jako podezřelí dva muži. Dvatřicetiletému i třiatřicetiletému muži bylo téhož dne komisařkou z Územního odboru Služby kriminální policie a vyšetřování ve Žďáře nad Sázavou vydáno usnesení , kterým jsou stíháni pro trestný čin loupeže a krádeže spáchané ve spolupachatelství.

por. Mgr. Jana Martincová
 

vytisknout  e-mailem