Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Noční krajská dopravní akce

Jihočeský kraj - na řidiče se při akci s názvem Nulová tolerance zaměřily v páteční noc policejní hlídky v celém kraji.  

V sobotu ve čtyři hodiny ráno skončila krajská dopravně bezpečnostní akce s názvem NULOVÁ TOLERANCE. Akce byla v celém kraji zahájena v pátek v deset hodin večer. Zaměřena byla především na řidiče s alkoholem či jinou návykovou látkou v těle, dále na technický stav vozidel, bezpečnostní pásy a jejich používání i předepsané doklady. Také ostatní porušení zákona jako například rychlou jízdu či, používání dětských autosedaček, sledovalo celkem 110 do akce zapojených policistů z pořádkové a dopravní policie.


Policisté sledovali celkovou bezpečnost a plynulost silničního provozu, přestupky na železničních přejezdech i přestupky chodců a cyklistů. V rámci akce se také zaměřili na pátrání po osobách a odcizených věcech.


Během akce policisté zkontrolovali přes 912 motorových vozidel. Zjistili více jak 70 přestupků a dva trestné činy. Mimo 12 přestupků oznámených správnímu orgánů, všechny ostatní, policisté vyřešili v rámci blokového řízení. Průměrná udělená bloková pokuta byla ve výši 400 korun. Nevyhovující technický stav byl zjištěn u 14 vozidel. Nepoužití bezpečnostních pásů bylo zaregistrováno ve 12 případech. U devíti řidičů byl zjištěn alkohol a ve dvou případech byly zjištěny drogy. Řidičům pod vlivem návykových látek policisté zadrželi řidičské průkazy. Překročení rychlosti nebylo zaznamenáno. Policisté řešili i jeden přestupek neukázněného cyklisty. Čtyři řidiči nepředložili předepsané doklady k pojištění vozidla. V rámci akce policisté dopadli jednu osobu v celostátním pátrání.


„V akcích budeme pokračovat“, vzkazují jihočeští policisté neukázněným řidičům. Zjištěné počty řidičů s alkoholem vypovídají o skutečnosti, že během noční doby si alkoholem ovlivnění řidiči na silnici více troufají.

vytisknout  e-mailem