Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Noční dopravně bezpečnostní akce na Jablonecku

JABLONECKO - Během celokrajské akce prioritně zaměřené na požívání alkoholu a jiných návykových látek, policisté na Jablonecku nepřistihli za volantem motorového vozidla žádného řidiče motorového vozidla pod jejich vlivem. Ovšem do nočních ulic na jízdních kolech vyjeli čtyři cyklisté, kterým policejní hlídky v dechu alkohol naměřili. 

Jednou z vyhlášených priorit Krajského ředitelství policie Libereckého kraje pro letošní rok je i zaměření činnosti na odhalování případů zneužití omamných a psychotropních látek v dopravě, kdy cílem je také snížení počtu řidičů motorových vozidel pod vlivem jiných návykových látek. Ve snaze o zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu policisté v průběhu roku proto realizují řadu dopravně bezpečnostních akcí prioritně zaměřených právě na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči motorových vozidel i dalších účastníků silničního provozu, kterými jsou například také cyklisti.

Jedna z takto zaměřených dopravně bezpečnostních akcí proběhla na území celého Libereckého kraje tento týden, a to v noci z pátku na sobotu, kdy policisté v době od dvaadvaceti hodin do čtyř do rána kontrolovali na silnicích řidiče motorových vozidel i cyklisty. Do uvedené akce se tedy samozřejmě zapojili také policisté na Jablonecku a provedli celkem 47 kontrol nejen řidičů, ale také právě zmiňovaných cyklistů. A byli mezi nimi čtyři cyklisti, kteří na svých jízdních kolech vyjeli do ulic pod vlivem alkoholu. Všem těmto čtyřem cyklistům policisté v dechu naměřili hodnoty alkoholu menší než jedna promile a jejich přestupkové jednání dále oznámili příslušným správním orgánům. Pozitivním zjištěním je ta skutečnost, že během celé akce policisté na Jablonecku nezjistili žádného řidiče, který by usedl za volant pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. Udělením blokové pokuty řešili během akce jen další dva přestupky – řidiče, který nepoužil při jízdě bezpečnostní pásy a dalšího, jenž vyjel s vozidlem s nevyhovujícím technickým stavem.

Na Jablonecku byli do uvedené dopravně bezpečnostní akce zapojeni policisté z dopravní a pořádkové a služby, kteří se v rámci prováděných kontrol mimo jiného také zaměřili na pátrání po odcizených vozidlech, hledaných osobách i věcech. Samozřejmě, že takto prioritně zaměřená akce na požívání alkoholu a jiných návykových látek nebyla v tomto roce na teritoriu celého kraje poslední. S ohledem na zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu budu další takové akce v následujícím období i nadále pokračovat, a to tedy i na Jablonecku.


24. 7. 2016
nprap. Dagmar Sochorová
KŘ Libereckého kraje, tisková muvčí

vytisknout  e-mailem