Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nezvládly jízdu po zasněžených vozovkách

KLATOVSKO - Ve středu odpoledne během několika hodin tři řidičky řídily vozidla a ukončily jízdu mimo komunikaci. 

Ve středu  7. února 2018 okolo 16.20 jela sedmašedesátiletá žena ze Sušice s vozidlem Škoda Fabia po silnici II/187 ve směru od Hrádku na Sušici. V klesání a při průjezdu pravotočivou zatáčkou se na zasněžené vozovce dostala s vozidlem do smyku, vjela do protisměru a havarovala vlevo mimo vozovku, kde narazila pravou přední částí vozidla do betonového sloupu elektrického vedení, který nepoškodila. Škoda činí 20 tisíc korun. Policisté zadrželi osvědčení o registraci vozidla.

V 16.25 jela čtyřiapadesátiletá žena z Horažďovicka s vozidlem Peugeot 206 po silnici I/22 ve směru od Malého Boru na Hradešice. Před obcí Hradešice, při průjezdu pravotočivou zatáčkou, nepřizpůsobila rychlost jízdy a na zasněžené vozovce dostala smyk, vjela vlevo mimo vozovku, kde havarovala. Škoda 20 tisíc korun.

Kolem 17.15 hodiny jela jednačtyřicetiletá žena z obce u Klatov s vozidlem značky Citroën Berlingo. U Nýrska v pravotočivé zatáčce dostala s vozidlem smyk, přejela do silničního příkopu, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Policisté zadrželi osvědčení o registraci vozidla.

Dechové zkoušky byly u všech řidiček s negativními výsledky. Řidičky byly převezeny do nemocnice v Klatovech a po ošetření propuštěny.

nprap. Ladmanová Dana

8. února 2018

vytisknout  e-mailem