Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nezvaný host

LIBERECKO - Zadržený cizinec putoval do policejní cely. Hrozí mu až dva roky ve vězení. 

V pondělí 4. června v odpoledních hodinách, zažili nemilé překvapení obyvatelé jednoho z rodinných domů v Novém Městě pod Smrkem.

Krátce před půl druhou nic netušící majitelka v patře domu spatřila cizího muže. Ten jako by nebral ohledy na nic, otevíral dveře do několika místností a nahlížel do nich. Reakce ženy na sebe nenechala dlouho čekat. Jakmile pominul pocit nemilého překvapení, okamžitě zareagovala. Pustit se do konfrontace s podivně vypadajícím mužem nemělo pro křehkou ženu smysl a tak se svěřila svému příteli. Naštěstí byl v domě také. I majitel domu zachoval chladnou hlavu a na „hostovu“ reakci nijak zvlášť dlouho nečekal. 58 letého cizince okamžitě vyvedl před dům a zavolal muže zákona.

Ani po příjezdu policejní hlídky cizinec nejevil známky jakékoli spolupráce. Na výzvy podle zákona nereagoval a tak mu muži zákona přiložili služební pouta a eskortovali jej na blízkou služebnu. Po neodkladných administrativních úkonech a provedené pozitivní dechové zkoušce s téměř 0,7 promile alkoholu v dechu, putoval cizinec do policejní cely.

I přes to, že z domu neodcizil žádné věci, dopustil se přečinu porušování domovní svobody, pro což policisté zahájili úkony trestního řízení. 58 letý cizinec tak v policejní cele vyčká na sdělení podezření ve zkráceném přípravném trestním řízení a to pro zmiňovaný přečin porušování domovní svobody, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

6. června 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem