Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nezvaná návštěva v rekreačních chatách na Křivoklátsku

RAKOVNICKO – Nejčastějším úlovkem neznámého pachatele byly prodlužovací kabely. 

Ve středu 15. listopadu 2017 v dopoledních hodinách přijali policisté z Obvodního oddělení Roztoky tři oznámení týkající se vloupání do rekreačních chat. Všechna tato tři vloupání se stala v katastru Křivoklát – Častonice.

První případ vloupání do chaty oznámil 67letý muž, který policistům uvedl, že k vloupání do jeho chaty došlo v době přibližně od půl jedné odpoledne 13. listopadu do jedenácti hodin dopoledne 15. listopadu 2017. K vloupání došlo pravděpodobně tak, že dosud nezjištěný pachatel vnikl na neoplocený pozemek chaty a páčením poškodil dřevěná vrata garáže, kterými se dostal dovnitř. Z garáže odcizil dva prodlužovací kabely v hodnotě přes 5 tisíc korun. Škoda na vypáčených vratech byla vyčíslena na 200 korun.

Další vloupání do rekreační chaty oznámila padesátiletá žena. Do objektu se vloupal neznámý pachatel v době od odpoledních čtyř hodin 12. listopadu do jedenácti hodin dopoledne 15. listopadu, který vnikl na neoplocený pozemek a poté vypáčil dřevěné dveře vedoucí do přízemních prostor chaty, odkud tedy nic neodcizil. Následně vypáčil další dřevěné dveře vedoucí do dílny, z níž odcizil motorovou benzínovou travní sekačku, elektrickou strunovou sekačku, elektrickou lampu, zahradní gril a dva prodlužovací kabely. Celková škoda na odcizených věcech přesáhla 11 tisíc korun a škoda na poškození 600 korun.

Poslední vloupání bylo nahlášeno od 34letého muže, do jehož chaty se pachatel vloupal v době od odpoledních pěti hodin 5. listopadu do dopoledních jedenácti hodin 15. listopadu 2017. K vloupání došlo stejně jako v předešlých případech - neznámý pachatel nejprve vnikl na neoplocený pozemek chaty, páčením poškodil dřevěná vrata garáže, kterými si po vypáčení sjednal přístup dovnitř a z ní odcizil skládací trojdílný hliníkový žebřík v hodnotě ve výši téměř 4 tisíce korun. Svým jednáním dosud nezjištěný pachatel způsobil na poškozených vratech škodu ve výši jeden tisíc korun.

Policisté intenzivně pátrají po neznámém pachateli, který má pravděpodobně na starosti všechna tři vloupání.

Současně také žádáme veřejnost o jakékoliv poznatky k výše uvedeným případům, které by nám pomohly objasnit trestnou činnost neznámého pachatele a které by nás dovedly k dopadení jeho osoby.


nprap. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
16. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem