Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nezůstalo jen u pozdravu

LIBEREC - Další zajímavou službu prožili policisté z obvodního oddělení Liberec centrum. 

V sobotu 15. září, krátce před třiadvacátou hodinou, projížděla policejní hlídka centrem Liberce.
Na jedné z rušných křižovatek policisté umožnili předjetí černému osobnímu vozidlu, za jehož volantem, jak později zjistili, seděl 26letý cizinec. Empatie mezi řidiči je pěkná věc. Mladík za volantem, v odpověď na vstřícné gesto a jako výraz díků, rozpohyboval svou ruku a mužům zákona zamával. Pak pokračoval dál do centra města. Policisté však spatřili, jak mladík odbočil z hlavní silnice a po několika málo metrech zaparkoval při pravé straně vozovky. Bohužel pro něho, v modré parkovací zóně. Mladíkovo počínání však nabralo zajímavých obrátek. Poté, co vystoupil z vozu, okamžitě si to namířil k přijíždějícím policistům. S jistou dávkou arogance přistoupil k policejnímu vozu a policistů se zeptal, zda zde může stát. Záporná odpověď byla to jediné, co mohl očekávat. Jakmile se k policistům naklonil, obestřel jej takřka hmatatelný  lihovarský odér, nasvědčující konzumaci látek, které nejsou legální při řízení automobilu. Nezbylo tedy, než se o tom přesvědčit. No a tak jej policisté nejprve požádali, aby předložil osobní doklady a doklady k vozidlu. To se však nestalo a cizinec arogantně odvětil, že žádné doklady nemá. Přišla tedy na řadu ona dechová zkouška. I přes opakovaná poučení ji mladík vehementně odmítal. K dalšímu paradoxu došlo velmi záhy. Policejní evidence při kontrole mladíkova automobilu odhalily fakt, že po černém vozu bylo vyhlášeno celostátní pátrání.Mona.jpg
Shrňme si to tedy. Nejprve pěkné zamávání a pak již jen samá negativa. Parkování na vyhrazeném místě, absence dokladů potřebných k řízení vozidla, opakovaně odmítnutá dechová zkouška, vozidlo v pátrání, no a závěrem pomyslná třešnička na dortu – mladíkův platný zákaz řízení. O návštěvě policejní cely tak bylo velice rychle jasno.

Policejní komisař zahájil cizincovo trestní stíhání jako obviněného ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

18. září 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem