Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nezodpovědní řidiči

TRUTNOVSKO - Řídili, i přesto, že neměli! 

Sedmadvacetiletého řidiče ve vozidle Citroen Xsara bez platného řidičského průkazu kontrolovali vrchlabští policisté v noci na středu v Dělnické ulici.

Dalším šetřením vyšlo najevo, že muž zneužil toho, že jeho známý nechal na jeho zahradě zaparkované vozidlo a usedl za volant, i přesto, že to mě od vlastníka výslovně zakázáno.

Tento řidič je podezřelý z přestupku, protože řídil bez platného řidičského průkazu a dále z přečinu neoprávněné užívání cizí věci.

I přes vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel včera usedl za volant vozidla Ford Galaxy sedmadvacetiletý muž ve Dvoře Králové nad Labem.

Královédvorští policisté ho kontrolovali odpoledne při běžné silniční kontrole, když lustrací zjistili, že za volantem nemá co pohledávat až do konce srpna letošního roku.

V současné době je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až rok vězení.

Dnes dvě hodiny po půlnoci trutnovští policisté v ulici Na Struze odhalili sedmatřicetiletého řidiče pod vlivem drog, což odhalil s ním provedený test.

Muž přišel na místě o řidičský průkaz a policisté mu zakázali další jízdu. Výzvě, aby se podrobil lékařskému vyšetření, které je spojeno s odběrem krve, se odmítl podrobit.

Je podezřelý z přestupku a ve správním řízení mu hrozí pokuta až do 50 tisíc korun.

por. Pižlová Šárka, DiS.
15. 3. 2018, 10:50

vytisknout  e-mailem