Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neznámý pachatel v prodejně využil situace a odcizil volně odložený telefon

BENEŠOVSKO – Událost se stala v obchodním centru v Čerčanech. Vše přitom zachytily kamery nainstalované v těchto prostorách 

Případ krádeže mobilního telefonu řeší policisté od konce února letošního roku. K samotnému odcizení došlo ve středu 22. února kolem šesté hodiny odpolední v obchodním centru v ul. Nádražní v Čerčanech. Majitel telefonu zde nakupoval a poté šel vybrané zboží zaplatit k samoobslužné pokladně. Tady si na pult odložil svůj mobilní telefon značky Samsung Galaxy S7 edge v koženém pouzdře, ve kterém byla vložena SIM karta. Po zaplacení odešel a telefon nechal ležet na pultu pokladny. Toho využil jiný muž, který si vzal u vchodu prodejny leták, poté přistoupil k pultu pokladny a mobilní telefon odcizil.

Případ nyní vyšetřují čerčanští policisté jako krádež. Pátrají jak po odcizeném mobilním telefonu, tak i po pachateli tohoto skutku. Toho přímo při činu zachytily kamery nainstalované v prodejně, takže by ho mohl někdo poznat. Jedná se o muže ve věku 55 – 70 let, světlé pleti a šedivých vlasů. V době činu měl na sobě modré kalhoty a černou bundu. Na hlavě měl černou kšiltovku. Na zádech nesl batoh tmavé barvy. Pokud bude dopaden a odsouzen, hrozí mu trest odnětí svobody až na dva roky.

Vzhledem k tomu, že pátrání po pachateli je prozatím neúspěšné, obracejí se policisté na širokou veřejnost s žádostí o pomoc a spolupráci. Přijmou jakákoliv případná svědectví k činu samotnému, tak i poznatky, které by mohly vést k odhalení identity pachatele. Informace lze sdělit policistům obvodního oddělení Čerčany buď osobně, anebo na tel čísle: 974 871 720. K dispozici je ale také linka tísňového volání 158. Za případné poznatky děkujeme.

prap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
15. května 2017

Odkazy do noveho okna

1. podezřelý muž

1. podezřelý muž 

Detailní náhled

2. podezřelý muž

2. podezřelý muž 

Detailní náhled

3. podezřelý muž

3. podezřelý muž 

Detailní náhled

4. podezřelý muž

4. podezřelý muž 

Detailní náhled

5. podezřelý muž

5. podezřelý muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem