Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neznámý muž si ponechal tisíc korun, které nalezl u bankomatu jednoho benešovského peněžního ústavu

BENEŠOVSKO – Přestože šlo o relativně nízkou částku, spáchal svým jednáním přestupek proti majetku a hrozí mu postih. 

Událost se stala v sobotu dne 24. února letošního roku krátce po devatenácté hodině v pobočce jednoho z benešovských peněžních ústavů v Tyršově ulici. K tamnímu bankomatu v tu dobu přistoupil dosud neznámý muž, který zde nalezl tisícikorunovou bankovku. Místo, aby ale uvědomil zaměstnance banky anebo policii, peníze si ponechal i přesto, že mu nepatřily. Dopustil se tak přestupku proti majetku a hrozí mu příslušný postih.

Případem se nyní zabývají policisté obvodního oddělení Benešov, kteří by tohoto dosud neznámého muže potřebovali ztotožnit. Dotyčný může být ve věku mezi 40 – 50 lety, je vyšší, přibližně 180 cm vysoké postavy. Výraznějším markantem mohou být jeho velké vypouklé oči, kterými šilhá. Pod nosem má knírek. V době návštěvy v bance měl na sobě černou bundu a modré kalhoty. Na hlavě měl černou pletenou čepici a na nohou hnědé boty. Na zádech nesl černý batoh. Jakékoliv poznatky k tomuto muži lze sdělit přímo policistům tohoto oddělení na tel. čísle: 974 871 700, anebo operátorům na lince 158.

Podobné případy nejsou bohužel žádnou výjimkou. Hotovost z bankomatu lidé často vybírají ve spěchu, jsou roztěkaní a nepozorní, proto se může stát, že v těle zařízení zanechají buď samotnou platební či kreditní kartu, anebo peníze. A nemusí jít právě o malé částky. Proto je vhodné, aby se na takovou transakci řádně soustředili, zakryli si klávesnici dlaní a také si dobře všímali svého okolí.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
9. dubna 2018

vytisknout  e-mailem