Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nezbeda

Nový Jičín - Měřený úsek silnice 

Nový Jičín, silnice I/48, čtyř pruh mezi Příborem a Novým Jičínem

Z důvodů stálého nedodržování omezení rychlosti v úseku silnice mezi Novým Jičínem a Příborem, tedy úseku kde dochází k opravám dilatačních uzávěr mostů, jsme přistoupili k provádění měření rychlosti.

Jde nám především o lidské životy a zdraví. Pracovníci provádějící údržbu jsou neustálou nekázni řidičů překračující rychlost v ohrožení života. A nejen oni, ale také ostatní řidiči. Ti, kteří jedou v průběžném jízdním pruhu bez stavebních úprav, jsou ohrožováni rychle jedoucími řidiči nerespektujícími rychlostní omezení. Od pondělí prováděná měření policejními radary tak postihla téměř 7desítek řidičů.

Toto opatření bude probíhat v nepravidelných intervalech až do samotného ukončení oprav. Tedy do konce měsíce června.

Syn nezbeda
(Nový Jičín)
Od měsíce července loňského roku, v nepravidelných intervalech vyhrožuje 19letý syn svému otci a babičce újmou na zdraví. Nejen to, také mají podezření, že věci, které se jim ztrácejí z domu a okolí má na svědomí právě on. Nevědí si s ním rady.

Útoky nezbedného syna mají stupňující tendenci. Vyhrožuje újmou na zdraví, fyzickou likvidací, zapálením domu a různým poškozováním majetku. V jednom případě dokonce vrhl po svém otci kuchyňský nůž, jindy jej udeřil násadou od zahradního slunečníku. Z obavy o svůj život se obrátil o pomoc na policisty.
Oznámení otce jsme přijali a celou událost prověřujeme s podezřením ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování.
 
Tisková zpráva 18. 4. 2012
por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín

vytisknout  e-mailem