Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nezapomeň – „Zebra se za Tebe nerozhlédne“

Září je opět za dveřmi a s ním také začátek nového školního roku a návrat většiny občanů do všedních dnů. Děti i rodiče budou jistě v těchto dnech ještě plni dojmů a zážitků z prázdnin a mohou díky tomu snadno opomenout některá bezpečnostní pravidla při pohybu na pozemních komunikacích na cestě do zaměstnání či do škol. 

Zebra

Policisté preventivně informačních oddělení ve spolupráci se Službou dopravní policie proto opět zaměří svou pozornost na bezpečnost chodců v silničním provozu. Ve dnech 1. – 4. září proběhne páté kolo celorepublikové dopravně preventivní akce „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ za partnerské podpory Policie ČR, Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR a České rady dětí a mládeže.
 
Děti a jejich doprovody se budou v prvních školních dnech setkávat v blízkosti přechodů pro chodce s policisty Policie ČR, kteří jim budou připomínat pravidla bezpečného chování při přecházení vozovky a předávat jim informace vedoucí k odbourání mýtu o absolutní přednosti chodců a tím ke zvýšení jejich vlastní bezpečnosti.
 
kpt. Mgr. Jana Hrvolová

vytisknout  e-mailem