Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Nezamkli auta-přišli o peníze

Šumperk - pachatel způsobil škodu za 14000 Kč. 

Smyk na rozbředlém sněhu
Dne 30.12.2009, kolem jedenácté hodiny dopoledne, došlo v Mohelnici, na silnici číslo I/35 k dopravní nehodě. 51letý řidič osobního vozidla značky Peugeot z Olomouce, jedoucí od Olomouce směrem na Mohelnici, ve chvíli, když předjížděl, dostal se svým vozem smyk na rozbředlém sněhu, vyjel vpravo mimo vozovku, odrazil se od břehu příkopu a převrátil vůz na střechu. Muž, který jel ve voze sám, vyvázl bez zranění. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla negativní. Na peugeotu byla na místě předběžně odhadnuta škoda na částku 21000 Kč.
 
Nezamkli auta-přišli o peníze
Trestného činu krádeže se dopustil neznámý pachatel, který dne 30.12.2009 po půl třetí odpoledne v Bludově na benzínové čerpací stanici, odcizil z neuzamčeného nastartovaného osobního vozu firemní peněženku s finanční hotovostí a firemním razítkem, tašku, dva občanské průkazy a další věci. Poškozené firmě z Letohradu a poškozené ženě vznikla celková škoda přes 14000 Kč.
Stejně dopadl i 65letý muž z Olomouce, který dne 30.12.2009, o půl jedné odpoledne, zaparkoval svůj vůz značky Renault v Zábřehu na odstavném parkovišti u benzínového čerpadla. Auto však neuzamkl. Pro neznámého zloděje tak bylo mnohem jednodušší odcizit z vozidla pánskou bundu s peněženkou, finanční hotovostí a platebními kartami. Jednoduché pro pachatele byl i výběr peněz z bankomatu prostřednictvím ukradené platební karty, protože u ní byl uložen i PIN kód. Neopatrnému muži tak vznikla celková škoda vše výši přes 6000 Kč.   Neznámý pachatel se tak dopustil trestných činů krádeže a neoprávněné držení platební karty.
 

vytisknout  e-mailem