Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nevydařený lup

LITOMĚŘICKO – Muž byl zadržen na místě činu… 

Až dvouleté vězení hrozí pětatřicetiletému muži z Teplicka, který se vloupal do jedné z prodejen na Roudnicku. Po rozbití skleněné výplně výlohy vnikl do objektu prodejny, kde z regálů odcizil a částečně zkonzumoval alkoholické a nealkoholické nápoje, kuřivo a čokolády. Notně znaven konzumací odcizeného zboží byl na místě zadržen policisty. Po vystřízlivění si na policejní služebně převzal obvinění z trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Obviněný je dále vyšetřován na svobodě.

Internetový „obchodník“

S internetovým podvodníkem se s největší pravděpodobností setkal osmadvacetiletý muž z Litoměřicka, který policistům oznámil, že si na jednom z internetových portálů nalezl inzerát s nabídkou prodeje mobilního telefonu. Údajný „prodejce“ si nechal zaslat od poškozeného na svůj účet domluvenou finanční hotovost. Do současné doby však poškozený žádný telefon neobdržel a prodejce s ním přestal komunikovat. Škoda je vyčíslena na 7 tisíc korun a ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

Bezpečné nákupy na internetu - více ZDE.

Obezřetnost se vyplatí

Stačila chvilka nepozornosti a zákaznice jedné z roudnických restaurací přišla o kabelku. Neznámý lapka využil nestřeženého okamžiku a odcizil kabelku, kterou zde poškozená zanechala bez dozoru a odešla na toaletu. Škoda je vyčíslena na více než 6 tisíc korun. Po pachateli krádeže policisté pátrají.

Litoměřice, 26. 9. 2017, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

Oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem