Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nevešel se na silnici a naboural autobus

NÁCHODSKO – Žádný div, měl totiž dvě promile. 

 

NáchodskoFoto/Policie ČR

V neděli 2. 10. 2016 patnáct minut po šesté hodině večer dopravní policie vyjížděla k nahlášené nehodě autobusu a osobního automobilu na silnici III. třídy mezi Teplicemi nad Metují a Bohdašínem. Řidič osobního vozu Citroen Xsara v mírné levotočivé zatáčce dostal s vozem smyk, vjel do protisměrné částí vozovky a čelně narazil do protijedoucího autobusu Karosa. Následně se s autem odrazil a narazil do stromu vpravo vedle vozovky. Při nehodě utrpěl řidič osobního vozu drobné zranění, které mu ošetřili přivolaní zdravotníci.

 

Hlavní důvod, pro který se 53letý řidič osobního vozu „nevešel“ na svoji stranu silnice, vzápětí osvětlila dechová zkouška. Jejím výsledkem byly téměř dvě promile alkoholu v jeho dechu. Podnapilému řidiči osobního vozu dopravní policisté na místě zadrželi řidičský průkaz i doklady od vozidla. Další jízdu mu zakázali a zahájili proti němu vyšetřování pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.

V době nehody bylo v autobusu, který byl náhradní dopravou za výluku na místní trati okolo 40 lidí, žádný z nich naštěstí zraněn nebyl. Hmotná škoda na autobusu byla vyčíslena na 80.000 a na osobním voze na 40.000 korun.

por. Mgr. Eva Prachařová
3. 10. 2016 v 11:30

Odkazy do noveho okna

Náchodsko

Teplice nad Metují 2.10. 2016 

Detailní náhled

Náchodsko

Teplice nad Metují 2.10. 2016 

Detailní náhled

Náchodsko

Teplice nad Metují 2.10. 2016 

Detailní náhled

Náchodsko

Teplice nad Metují 2.10. 2016 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem