Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Nevěřte lákavým nabídkám

BŘECLAVSKO: Podvodníky jsme vypátrali a žena dostala zpět svoje peníze.  

Břeclavsko - Včera v odpoledních hodinách jsme přijali oznámení od mladé ženy, která naletěla na lákavou nabídku. Při průjezdu mezi obcemi Podivín a Velké Bílovice ji u krajnice zastavil cizinec, který předstíral problém. Potřeboval finanční hotovost a nabídl ženě zlaté šperky. Ta za prsteny a náramek zaplatila dva tisíce korun, ale za malou chvíli se dočkala velkého zklamání. Když šperky ukázala ve zlatnictví, ukázalo se, že jde o bezcennou pozlacenou mosaz.

Díky tomu, že jsme přijali další oznámení směřující k podezřelým cizincům, kteří zastavovali vozidla a nabízeli zboží, rozjeli jsme okamžitě pátraní. Popsané auto spolu s podvodníky se nám podařilo dostihnout u obce Hrušky. Případ dopadl se šťastným koncem – žena dostala své peníze zpět a falešné zlato kolegové zajistili.

Chtěli bychom touto cestou apelovat  na všechny občany, kteří se dostanou do obdobné situace, aby v žádném případě nenaletěli na lákavé nabídky. Podvodníci většinou předstírají problém, zastavují u krajnice projíždějící auta a  nabízí padělky. Snaží se působit velmi seriozním dojmem, takže u oslovených lidí vzbuzují pocit důvěry. V poslední době na svoji lehkověrnost doplatil také muž, který v polovině dubna zastavil na sjezdu dálnice D2 u obce Hustopeče a kývl na zajímavou nabídku. Za šperky a mobilní telefon zaplatil cizincům přes 15 tisíc korun. Bohužel následně zjistil, že se jedná jen o falešné zlato. Dokonce i zakoupený mobilní telefon neměl žádnou hodnotu, byla to pouhá atrapa.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 12. května 2016

vytisknout  e-mailem