Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Neváží si svých žen

Jsou bity a ponižovány 

Opakovaně a zejména pod vlivem alkoholu od roku 2008 do 13. srpna 2009 v jedné z obcí na Poličsku sedmačtyřicetiletý muž slovně a fyzicky týral svoji o dva roky mladší ženu. Častoval ji sprostými nadávkami a fyzicky napadal. Jednou po takovém útoku musela žena vyhledat lékařské ošetření. Minulý měsíc ženu zbil tak, že opět vyhledala lékaře, ale zároveň celou věc oznámila na policii. Ta agresora vykázala na 10 dní z domova. Po návratu manžela se však vše začalo opakovat. Poslední útok žena zažila ve středu 12. srpna kolem třetí hodiny odpoledne, kdy po ní manžel hodil zavařovací sklenici. Ta se rozbila o vanu a létající střepy ženě způsobily tržnou ránu na ruce. I tento incident se neobešel bez lékařského ošetření a asistence policie. Policisté muže zadrželi a vzhledem jeho opilosti (3,05 promile), byl eskortován do protialkoholní záchytné stanice v Pardubicích. Na druhý den jej čekala cesta zpět. Nikoli domů, ale na Obvodní oddělení do Poličky, kde byl muž policejním komisařem obviněn z trestného činu týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě. I tentokrát jej čeká vykázání na 10 dní.

Podobný osud čeká i na dalšího muže (1976), který od prosince 1999 nejméně jednou za dva týdny, rovněž na Poličsku, pod vlivem alkoholu slovně i fyzicky napadá svoji přítelkyni a přitom ji vyhrožuje zabitím. To vše za přítomnosti  jejich nezletilých dcer. V březnu letošního roku před matkou svých dětí  šermoval kuchyňským nožem. Protože v útocích agresor nechce přestat a žena si neví rady, udělala správné rozhodnutí a přišla věc oznámit na policii. 

Policejní statistiky hovoří jasně. Od začátku roku se policisté s případy domácího násilí zabývali již devětkrát. Jen za poslední týden se tomuto problému policisté věnovali ve třech případech a všichni tři muži - útočníci, byli na 10 dní vykázáni z domu.
nprap. Anna Štegnerová
13. 8. 2009

 

vytisknout  e-mailem