Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Neváhali zasáhnout proti násilníkovi

KRAJ - Ředitel královéhradecké policie ocenil dva muže za statečnost a předal jim medaile, pamětní listy a upomínkové předměty.  

ocenění zachráncůVe středu 26. 11. 2014 ředitel brig. gen. Mgr. Martin Červíček poděkoval dvěma mužům za statečnost, kterou projevili při napadení ženy neznámým mužem. Rychlou reakcí a odvážným jednáním zachránili mladou ženu před útočníkem. Nezůstali v kritické chvíli lhostejní a riskovali vlastní bezpečnost.
 
V neděli 16. 11. v ranních hodinách u zastávky MHD u Fakultní nemocnice v Hradci Králové napadl neznámý muž 30letou ženu, která šla do práce. Odvlekl ji za zastávku, povalil na zem a zalehl. Žena se aktivně bránila a začala křičet.  Muži, kteří jeli na druhé straně silnice na kole, volání o pomoc zaslechli. Odhodili kola a přispěchali okamžitě napadené ženě na pomoc. Útočníka společně zpacifikovali, zavolali na linku 158 a čekali na příjezd policejní hlídky.
Policisté muže zadrželi a při kontrole totožnosti zjistili, že se jedná o 32letého cizince z EU, který se v Hradci Králové zdržuje u přítelkyně.
 
Pro podezření z trestného činu vydírání je muž od 18. 11. vazebně stíhán. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na 4 roky.
 
por. Iva Kormošová
27.11.2014, 13:00
Odkazy do noveho okna

ocenění zachránců

ocenění zachránců 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem