Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Neuvěřitelný případ – nalezenou dvouletou holčičku nikdo nehledá!

Pražští policisté prosí veřejnost o pomoc při zjištění totožnosti nalezené holčičky a vypátrání jejích rodičů. 

Včera kolem osmnácté hodiny večerní zavolal na linku 158 muž, že stojí na Václavském náměstí a má u sebe přibližně dvouletou holčičku, kterou mu na pět minut předali bezdomovci na hlídání, ale nikdo z nich se již pro dítě nevrátil. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že úplně na začátku měl bezdomovcům předat holčičku na krátké pohlídání údajně její otec a ten si pro dítě už nepřišel. Z tohoto důvodu holčičku předali muži, který stál na zastávce Václavské náměstí.
 
Policisté si okamžitě přibližně dvouletou holčičku převzali a vyrozuměli Orgán sociálně právní ochrany dítěte. Jelikož se policistům nepodařilo zjistit, komu dítě patří a do současné chvíle holčička nikomu neschází, byla umístěna do kojeneckého centra.
 
Popis: Jedná se o holčičku ve věku od 1,5 roku do 2 let. Je 80 cm vysoká, má blonďaté rovné vlásky po ramena s krátkou ofinou. V době nalezení měla vlásky svázaný na vrchní části hlavy do culíku s růžovou gumičkou. Dívenka má modré oči, je dobře živená, čistá a bez zjevných známek násilí. Oblečena je do růžových šatů zn. Designers at Debenhams a na nohou má růžové botičky tzv. crossky s motivem pejska.
 
 
V případě, že víte, jak se dívenka jmenuje, nebo čí je, okamžitě zavolejte na linku 158.
 

por. Bc. Eva Kropáčová    28.7.2013

vytisknout  e-mailem