Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neusnadňujte zlodějům práci

KLADENSKO – Garáž uzamkl, ale klíč nechal v zámku. 

Ve čtvrtek 18. ledna 2018 přijal operační důstojník oznámení o krádeži hliníkových kol. K odcizení došlo v době od 12:00 hodin dne 29. prosince 2017 do 21:50 hodin dne 18. ledna 2018 v obci Stochov. Neznámý pachatel nezjištěným způsobem vnikl na oplocený pozemek rodinného domu na náměstí U Dubu a z uzamčené garáže, v jejímž zámku byl klíč, odcizil čtyři kusy alu kol s letními pneumatikami o rozměrech 195/65 R15 originál Volkswagen. Škoda na odcizení byla vyčíslena na 10.000,-Kč.

Skutek je šetřen jako přečin porušování domovní svobody a přečin krádeže a pachateli hrozí trest odnětí svobody na dva roky.

Policie ČR znovu upozorňuje občany, aby zabezpečili lépe svůj majetek! Neuzamčené a volně přístupné prostory jsou velkým lákadlem pro nenechavce. Převážně garáže jsou magnetem pro zloděje. Je dobré investovat do pořádného zámku. Čas, který zloděj potřebuje k překonání zámku, vyplývá z jeho bezpečnostní třídy. Je logické, že pachatelé volí raději objekty, do kterých se dá vniknout rychle a za pomoci jednoduchého nářadí. Protože prakticky neexistují bezpečnostní garážová vrata, je moudré chránit garáž elektronicky. Doporučujeme magnetická a pohybová čidla napojená na domovní alarm. Od věci není také zabezpečení věcí uvnitř. Vhodné je použít samostatné zajištění sezonních pneumatik, jízdních kol, či motocyklu.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
19. ledna 2018

vytisknout  e-mailem