Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neuposlechl výzvu k zastavení vozidla a policistům chtěl ujet

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - S vozidlem ale havaroval do příkopu. 

V nedělních ranních hodinách dne 30. října 2022 chtěli policisté z Prahy venkov - východ zastavit ke kontrole osobní vozidlo Audi A8 v obci Brandýs nad Labem. Řidič ale výzvy policistů k zastavení vozidla neuposlechl a chtěl před nimi ujet, to mu ale příliš nevyšlo.

Záhy 33letý řidič se svým vozidlem havaroval do příkopu, kdy si sám vozidlo poničil a sobě způsobil lehké poranění na hlavě.

Následně se podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol a testu na drogy. Zatímco dechová zkouška vyšla s negativním výsledkem, test na drogy prokázal pozitivní výsledek na Amfetamin/Metamfetamin. Muž se následně podrobil odběrům krve, na základě jejich výsledků bude rozhodnuto, zda se dopustil přestupkového jednání nebo trestného činu.

Policisté následně zjistili, že důvodem neuposlechnutí výzvy a pokusu o ujetí je s největší pravděpodobností nejen požití návykových látek, ale i platný zákaz řízení všech motorových vozidel, které má 33letý muž až do října roku 2023.

Policisté muže na místě zadrželi a odvezli na podání vysvětlení na policejní služebnu, kde mu následně sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. O vině a trestu bude rozhodnuto ve zkráceném přípravném řízení.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
1. listopadu 2022

vytisknout  e-mailem