Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neukočíroval emoce

DĚČÍN - Neukočírované emoce, podvod na portálu, adrenalinové koupání v labi a další... 

Trestní stíhání pro přečin výtržnictví dopadlo včera na hlavu osmačtyřicetiletého muže ze šluknovského výběžku. K tomu se dopracoval tím, že měl před jistým Rumburským podnikem po slovní rozepři fyzicky napadnout svého oponenta. Úderem do obličeje mu způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Kvůli nezkroceným emocím teď útočníkovi hrozí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení
 
 
Pozor na platby předem
 
Aukční internetové portály slouží většině lidí k obchodování, některým však pouze k nekalým praktikám, jak přijít k penězům. O tom ví své devětatřicetiletý muž z Ústí nad Orlicí, který na jednom takovém serveru vydražil notebook. Převedl tedy přes osm tisíc korun na účet prodávajícího a čekal. Nedočkal se. Zato druhá strana ano, ale policistů z Rumburku. Ti vypátrali, že na svědomí by toto velmi nepoctivé počínání měla mít třiačtyřicetiletá žena z místa jejich působiště. Včera si ve zkráceném přípravném řízení vyslechla podezření z podvodu. To je provázeno hrozbou až dvouletého odnětí svobody
 
 
Městsko–státní spolupráce zachránila životy
 
Nebezpečnou zábavu, která mohla špatně skončit, si včera večer kolem půl osmé v Děčíně dopřáli dva dvacetiletí mladíci. Vstoupili na železniční most, který hodlali přejít. Nakonec ale změnili plány a oba skočili do vody. Pravděpodobně je motivovala chuť se vykoupat s trochou adrenalinu. Podcenili však síly své i proudu řeky Labe a nemohli doplavat ke břehu. Na místo vyrazily dvě hlídky policistů. Ti v toku uviděli strážníka, který se snažil tonoucím pomoci. Jeden z hlídkařů neváhal a skočil do proudu na pomoc také. Společnými silami se podařilo oba hazardéry zachránit. Jeden z nich se nalokal vody, takže musel na vyšetření do nemocnice. Nyní jsou oba v pořádku, zato se dostali do křížku se zákonem o drahách. Za přestupek vstupu do kolejiště jim může hrozit pokuta ve výši až deset tisíc korun.
 
 
Další vykradený vůz
 
Fotoaparát, mp3 přehrávač, navigaci a brašnu s doklady – to vše nechal včera večer ve vozidle na Maxičkách čtyřicetiletý muž. Věci přilákaly neznámého lapku a ten po rozbití okénka všechny jmenované věci odcizil, čímž majiteli zanechal škodu ve výši zhruba šestatřicet tisíc korun. Pátrají po něm policisté z obvodního oddělení a zároveň důrazně upozorňují občany, aby v žádném případě nenechávali cennosti v autech. Krádeže tohoto druhu zvláště v okolí Sněžníku bují.
 
 
Telefonoval za cizí
 
Jménem jednadvacetiletého mladíka z Děčína kdosi uzavřel smlouvu s telefonickou společností a na jeho účet využil služeb v hodnotě přes dvacet tisíc korun. Po filutovi pátrají policisté z obvodního oddělení a budou-li úspěšní, bude se zodpovídat z přečinu podvodu a poškození cizích práv.
 
 
 
 
Děčín 22.7.2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem