Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neukáznění řidiči

LITOMĚŘICKO – Opilí a bez papírů… 

Během víkendu zaevidovali policisté tři dopravní nehody, při kterých sehrál svou roli také alkohol. Další dva opilé řidiče na silnicích odhalila běžná kontrola.

V pátek ve večerních hodinách to byla dopravní nehoda u obce Račiněves, kde třicetiletý řidič pravděpodobně nezvládl řízení, vyjel mimo komunikaci a vozidlo skončilo na střeše v přilehlém silničním příkopu. Následná dechová zkouška na alkohol u tohoto řidiče opakovaně přesáhla  1.6 promile. Řidič navíc neměl při sobě potřebné doklady a vozidlo nemělo platnou technickou kontrolu.

Dalšího opilého řidiče kontrolovali policisté v pátek ve večerních hodinách u obce Polepy. Pětatřicetiletý řidič, který neváhal usednout za volant vozidla, nadýchal přes dvě promile. Jeho jízda byla naštěstí bez nehody kontrolou ukončena.

V sobotu ve večerních hodinách bylo na trase mezi Budyní nad Ohří a obcí Mšené Lázně objeveno vozidlo, které se nacházelo mimo komunikaci ve strmém úseku tvořeném několika zatáčkami. Na místě se nacházel nezraněný padesátiletý řidič, jehož dechová zkouška opakovaně přesáhla 1,6 promile.

V neděli krátce po poledni byla oznámena dopravní nehoda u obce Klapý. Jedenatřicetiletý řidič jedoucí od uvedené obce na obec Libochovice zřejmě nezvládl řízení při průjezdu zatáček, narazil do přilehlého stromu, který jej odrazil do levého jízdního pruhu. Vozidlo skončilo na střeše v silničním příkopu a řidič byl se zraněním transportován do nemocničního zařízení. Dechová zkouška na alkohol u tohoto řidiče překročila hodnotu 2 promile.

Poslední ze série víkendových nehod s alkoholem zakončil devětačtyřicetiletý řidič v neděli okolo 17 hodiny v obci Žitenice. Při průjezdu prudké levotočivé zatáčky vyjel mimo komunikaci a narazil do sloupu veřejného rozhlasu. Z místa nehody se nezraněn snažil odejít, ale byl vypátrán hlídkou policistů. Ukázalo se, že tento řidič nevlastní řidičské oprávnění a navíc první dechová zkouška na alkohol ukázala hodnotu 2,6 a následná 2,65 promile. Výše uvedené dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření policistů.

Další dva hříšníky policisté přistihli policisté při řízení motorového vozidla přes platný zákaz řízení motorových vozidel. Jeden z těchto řidičů byl zastaven a kontrolován v sobotu Litoměřicích a druhý na silnici v Lovosicích. Jeden z nich se dokonce pokoušel vydávat za jinou osobu, za což nyní čelí podezření z trestného činu poškození cizích práv a za řízení přes zákaz je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Litoměřice, 15. 10. 2018, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem