Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Netradiční oslava Silvestra

BENEŠOVSKO - Místo oslav chtěli vykrást měničku bankovek ve Vlašimi. Poznáte je? 

Policisté z obvodního oddělení ve Vlašimi, vyjížděli hned první den v tomto roce k nahlášené události, při které se dva neznámí pachatelé pokusili vloupat do automatu (měničky bankovek) v areálu myčky ve Vlašimi.

Vybaveni krumpáčem a tyčí vstoupili krátce po 2. hodině ranní 1. ledna 2024 do volně přístupného samoobslužného areálu myčky ve Vlasákově ulici a násilím se snažili automat vypáčit a získat z něj uložené peníze. To se jim ale přes veškerou snahu a sílu nakonec stejně nepodařilo. Zřejmě si mysleli, že díky silvestrovským oslavám nebudou "při práci" nikým rušeni a celá věc jim půjde dobře od ruky. Vyrušeni skutečně nikým nebyli, ale i tak odešli s prázdnou. Na poškození způsobili škodu ve výši 30 tisíc korun.

První z mužů měl na sobě oblečenou černou kuklu, tmavě modrou bundu s maskáčovým vzorem, zelené kalhoty s maskáčovým vzorem, hnědé boty a v ruce držel tyč. Druhý muž měl tmavě modrou mikinu s kapucí, kuklu, černé tepláky, hnědé boty, zelený batoh s maskáčovým vzorem, v ruce držel černou bundu a pod ní měl schovaný krumpáč.

Oba muži byli sice maskovaní, ale i tak věříme, že by je mohl někdo poznat například podle chůze nebo specifického oblečení s maskáčovými prvky. Pokud muže na kamerovém záznamu poznáváte nebo máte jakékoliv poznatky, které by policistům mohly pomoci, ozvěte se prosím na linku 158 nebo přímo policistům OOP Vlašim na tel. číslo 974 871 750 nebo 735 785 869.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci a krádeže ve stádiu pokusu, za což hrozí až 2letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
10. ledna 2024

Odkazy do noveho okna

měnička bankovek

měnička bankovek 

Detailní náhled

měnička bankovek

měnička bankovek 

Detailní náhled

měnička bankovek

měnička bankovek 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem