Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nešvar řidičů - telefonují za jízdy

Most - Dopravní akce na Mostecku; Občané si nehlídají věci, snadno o ně přicházejí. 

Hlídky zjišťovaly, zda řidiči během řízení netelefonují
Krajská dopravní akce proběhla na silnicích mosteckého okresu tento týden. Dopravní policisté kontrolovali dodržování pravidel silničního provozu a zaměřili se tentokrát na porušování povinností řidiče, který při jízdě nesmí v ruce držet telefonní přístroj či jiné hovorové zařízení. Hlídky zastavily 33 vozidel a odhalily 21 přestupků v dopravě. Za 19 z nich uložili policisté řidičům pokuty ve výši 9 700 korun. Sedm řidičů porušilo stanovenou rychlost při řízení, jedna osoba nebyla připoutána, jedno vozidlo mělo nevyhovující technický stav a jeden motorista byl při řízení ovlivněn návykovou látkou. Pět řidičů se plně nevěnovalo řízení a porušilo povinnost řidičů, když při jízdě telefonovalo. Policisté jim uložili pokuty ve výši dva tisíce korun.

Lidé jsou neopatrní, přichází o majetek
Mostecká policie šetří několik případů, kdy občané svojí neopatrností nahrávají různým nenechavcům a přichází o své věci. Policie v souvislosti s těmito případy apeluje na občany, aby byli obezřetnější a lépe si hlídali svůj majetek. Pachatelé, kapsáři, zloději se pohybují mezi námi, nemají žádné ohledy a čekají jen na příležitost, kterou bez skrupulí využijí k obohacení se. Peněženky by občané měli nosit nejlépe ve vnitřních kapsách oděvu nebo v dobře uzavřeném příručním zavazadle. To však pak nesmí spustit z dohledu. Občané by také neměli u sebe mít zbytečně velké finanční hotovosti. Jak je vidno z případů, okradení nepřišli o malé částky, ale o tisíce korun.

Tančil a tašku si nehlídal
Na lidskou poctivost zřejmě sázel postarší muž z Litvínova. Byl v Janově na taneční zábavě. Zatímco kroužil na parketu, přítomný podnikavec se zmocnil jeho tašky, kterou si muž ponechal na židli u stolu. V ní měl hotovost, eura, doklady a mobilní telefon. Poškozený muž odhadl vzniklou škodu na částku 10 tisíc korun. Případ šetří hamerští policisté pro podezření z přečinu krádeže.

U herního automatu seniora kdosi obral o peníze
Na kapsáře s hbitými prsty narazil jeden senior z Mostu. Ten byl jako host v jedné mostecké herně a když seděl u herního automatu, kdosi mu odcizil z kapsy bundy finanční hotovost. Muž měl v kapse českou měnu i eura a lapka využil chvilky nestřeženého okamžiku. Okradený důchodce přišel o částku ve výši téměř šest tisíc korun. Kdo mohl peníze muži ukrást, nyní vyšetřují mostečtí policisté.

Důchodce přišel na slavnosti o tisíce korun
O poměrně vysokou částku přišel na hasičských slavnostech na Matyldě v Souši jeden důchodce z Mostu. Peněženku měl v zadní kapse kalhot a o tu zřejmě přišel u stánku s občerstvením, kde bylo více osob. Muž ani necítil, že mu někdo portmonku z kapsy vytahuje. To zjistil během chvilky po odchodu od stánku. V peněžence měl více než deset tisíc korun, platební kartu a osobní doklady. Přečinem krádeže na osobě se teď zabývají mostečtí policisté.

Žena zapomněla peněženku u přepážky, někdo si ji ponechal
K poctivosti má zřejmě daleko jeden nálezce, který si ponechal cizí věc. Na jedné poště našel u přepážky zapomenutou peněženku s finanční hotovostí, kterou tam zapomněla jedna postarší žena z Mostu v ranních hodinách. Policie v Mostě případ šetří pro podezření ze zatajení nálezu. Poškozené Mostečance vznikla škoda ve výši 6 000 korun.

Motorista měl pozitivní test na drogy
Svoji jízdu musel ukončit řidič ve věku 29 let z Mostu. Toho hlídka dopravní policie kontrolovala na Třídě Budovatelů v Mostě. Měl pozitivní test na návykové látky, který ukázal na canabis a metamfetamin. Policisté muže převezli do nemocnice, kde se motorista podrobil lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu. Policie v Mostě Mostečanovi sdělila podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení.

Most 27. 9. 2017
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem