Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nešťastný návrat z dovolené

ZLÍNSKO: V bytě řádil zloděj. 

Dalším případem krádeže v bytě se zabývají zlínští policisté. Tentokrát se zloděj nevloupal do místnosti v přízemí, ale přes střechu a balkon se dostal do bytu v posledním, 5. patře bytového domu ve Zlíně. Za krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na tři roky.

Devětačtyřicetiletý muž žijící ve Zlíně se v sobotu večer vrátil po týdnu z dovolené v zahraničí. Když odemknul svůj byt v posledním patře pod střechou, nejprve si všiml, že se svítí v komoře a vzápětí uviděl rozházené věci v pracovně a otevřené dveře od skříní v obývacím pokoji. Na nic nečekal a vytočil linku tísňového volání policie.

Zloděj se do bytu dostal po rozbití balkonových dveří. Na balkon vlezl ze střechy bytového domu, kam se zřejmě dostal ze společné chodby. V bytě hledal pouze peníze. Prohledal všechny peněženky, které našel, a příruční pokladnu, v níž bylo tisíc korun, které odcizil. Poškozením balkonových dveří vznikla okradenému muži škoda předběžně za pět tisíc korun.

13. srpna 2018, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem