Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nestaňte se obětí internetového podvodu

BEROUNSKO – Preventivní akce zaměřené na to, jak nenaletět podvodníkům a nepřijít o peníze. 

Na Berounsku probíhají akce se zaměřením na podvodné jednání v prostředí internetu. Policisté tím reagují na případy, se kterými se potýkají a které vyšetřují. Společně se snaží poukázat na problematiku této trestné činnosti a zároveň seznamovat občany s nejnovějšími trendy pachatelů.

Jednou z akcí byla spolupráce s manažerkou prevence kriminality města Hořovice a berounské policejní preventistky. Společně uspořádaly 18. srpna v knihovně Ivana Slavíka v Hořovicích preventivní odpoledne. To bylo přichystáno pro klienty knihovny, kterým na místě předávaly rady jak se nestát obětí internetového podvodu. Osloveno bylo několik desítek klientů, kterým preventistky kromě rad předaly i informativní letáky.

Další akce proběhla v dopoledních hodinách dne 22. srpna v budově jednoho z peněžních ústavů v Berouně. Policejní preventistka oslovovala klienty banky, které seznamovala s aktuálními trendy v oblasti kriminality. Upozorňovala zejména na problematiku poskytování údajů k internetovému bankovnictví, zasílání podvodných odkazů, e-mailů a zpráv, podvodné telefonáty a falešné webové stránky peněžních ústavů. Klienti banky obdrželi letáky s preventivními informacemi, které byly vytvořeny v rámci ve spolupráci České bankovní asociace s Policií České republiky.

Policisté se preventivními akcemi snaží upozornit na tuto problematiku a tím snížit riziko toho, že se občasné stanou obětí nekalých praktik.

Více informací o probíhající preventivní kyberkampani najdete zde.

nprap. Simona Vacherlohnová
preventistka P ČR ÚO Beroun
23. srpna 2022

Odkazy do noveho okna

Preventivní akce

Preventivní akce 

Detailní náhled

Preventivní akce

Preventivní akce 

Detailní náhled

Preventivní akce

Preventivní akce 

Detailní náhled

Preventivní akce

Preventivní akce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem