Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nerespektování dopravního značení

JABLONECKO – Kuriózní dopravní nehoda si vyžádala těžké zranění. 

V pátek 21. července v odpoledních hodinách nerespektoval 34letý řidič osobního motorového vozidla dopravní značení a vjel se svým vozem do zákazu vjezdu na stezku pro chodce a cyklisty v ulici U Školky v Tanvaldu.

Důvodem nerespektování dopravního značení byl zřejmě spor jeho spolucestující se ženou, která se v tu dobu nacházela na stezce. Spolujezdkyně, 28letá žena z Tanvaldu, vyskočila z vozidla a rozběhla se za svou 38letou „sokyní“. Vzájemná potyčka na sebe nenechala dlouho čekat. Jakmile se do sebe obě ženy „pustily“, v okamžení se zmítajíc ocitly na zemi. Řidič citroenu patrně z obavy o svou spolujezdkyni, aniž by vozidlo na stezce zastavil, z ještě pomalu jedoucího automobilu vyskočil a spěchal ku pomoci 28leté ženě. Vozidlo však spor vyřešilo za všechny. Vlivem neuvedení automobilu do klidu a úplného zastavení, pokračovalo auto v jízdě i přes to, že mu v cestě leželo zmítající se "klubko" žen. Náraz vozidla zranil 38letou ženu z Tanvaldu, čímž tak „paradoxně“ ukončilo vzniklý spor. Zraněná žena byla okamžitě převezena rychlou zdravotnickou pomocí  do nemocničního zařízení. Jen zázrakem nedošlo ke zranění dalších osob. Na místo přivolaní policisté provedli u řidiče orientační dechovou zkoušku s negativním výsledkem.

Nerespektování dopravního značení řidičem osobního automobilu, bude řešeno v souběhu s trestným činem těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za což pachateli v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok.

26. 7. 2017
por. Bc. Robovský Vojtěch
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem