Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nerespektovali červenou na semaforu

KROMĚŘÍŽSKO: V rámci úterní a páteční dopravně bezpečnostní akce jsme přistihli hned devět řidičů, kteří jeli na červenou. 

V úterý a v pátek proběhla ve městě Kroměříž dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na to, zda řidiči řádně respektují světelné signalizační zařízení. Dopravní policisté v součinnosti s městskými strážníky a s využitím jejich kamerového systému dohlíželi především na hlavní silniční tah vedoucí od centra města na Hulín. 

Během úterních a pátečních odpoledních hodin tak zkontrolovali 74 vozidel a zjistili 34 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Jednatřiceti řidičům za ně uložili blokové pokuty v celkové výši 16 500 korun a tři přestupce oznámili správnímu orgánu k projednání.

Červenou na semaforu nerespektovalo hned devět řidičů. Další přestupci například nedodrželi stanovenou rychlost nebo nebyli připoutáni bezpečnostními pásy či řídili vozidla, která byla ve špatném technickém stavu. V pátek v poledne zastavili policisté jednapadesátiletého řidiče, který z důvodu dosažení dvanácti bodů pozbyl řidičské oprávnění. Proto jsme mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Řidič ale tento zákaz nerespektoval a v odpoledních hodinách ho policisté přistihli při řízení auta znovu. Upozornil na sebe tím, že za jízdy telefonoval.

20. března 2017, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem