Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nerealizovatelný obchod

LIBEREC – S odcizenými platebními kartami se rozhodl zaplatit. Ve vězení může strávit až dvě léta. 

V neděli 7. října v brzkých ranních hodinách navštívil čerpací stanici v centru města muž z Liberce. Návštěvě předcházelo popíjení alkoholu kdesi v Liberci, vypití veškerých zásob a vykouření posledních cigaret. Muž tak vlivem okolností dospěl spolu se svým soukmenovcem k závěru, že jelikož noc ještě nekončí, bylo by vhodné doplnit zásoby. Od svého kumpána tedy obdržel dvě platební karty, se kterými se vydal na nákup. Jakmile vstoupil do prostor čerpací stanice a vybral si vhodné produkty k následné konzumaci, zamířil pochopitelně k pokladně. Při platbě za pomocí platebních karet velmi záhy zjistil, že transakce nelze provést. Zmenšil tedy objem zboží, které hodlal zakoupit, avšak ani opakovaný pokus o platbu se neuskutečnil. Terminál byl proti. Obsluha stanice muži sdělila, že obě karty, se kterými se rozhodl platit, terminál nepřijme z důvodu blokace. Byly totiž odcizeny.  
Během několika okamžiků se na scéně objevili přivolaní muži zákona. Vzhledem k tomu, že muž bez souhlasu oprávněného držitele přechovával platební prostředek jiného, zejména nepřenosnou platební kartu, převezli jej policisté k podání vysvětlení na služebnu obvodního oddělení.

O vině či nevině 32letého muže tak bude rozhodovat soud, neboť na základě zjištěných informací mu policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu v případě uznání viny může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.

19. října 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem