Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nepovedené přepadení banky

DĚČÍN - Nepovedené přepadení banky; Vloupání do skladu; Napadení v podniku; Pohrdání soudem se trestá 

V pátek před pátou hodinou odpolední dorazil do pobočky finančního ústavu v Děčíně pětatřicetiletý muž. Přistoupil k přepážce, kde zaměstnankyni oznámil, že se jedná o přepadení, a ať mu vydá peníze. Výši částky nijak neupřesnil. Svou výzvu umocnil tím, že pravou rukou zasunutou do kapsy u bundy simuloval přítomnost střelné zbraně. Počínal si však takovým způsobem, že pracovnice bez větších problémů stačila přivolat policisty, kteří v krátkém časovém úseku pachatele zpacifikovali a zadrželi. Ke zranění osob nedošlo, ani nebyla způsobena žádná škoda. Muži zákona pak provedli dechovou zkoušku, při které naměřili zadrženému přes dvě promile alkoholu. Nato byl umístěn do policejní cely a v sobotu si vyslechl od kriminalistů obvinění z trestného činu loupeže. Za to mu hrozí až desetileté odnětí svobody.
 
 
Vloupání do skladu
 
Policisté z Velkého Šenova dopadli tři výtečníky, kteří by měli mít na svědomí odcizení stovky železných pokladnic a svěrkových kompletů z objektu sloužícího jako sklad. Škoda, kterou majiteli zanechali, se vyšplhala zhruba na čtyřiadvacet tisíc korun. Trojici řeší muži zákona ve zkráceném přípravném řízení. Za krádež vloupáním jim nyní hrozí až dva roky odnětí svobody.
 
 
Napadení v podniku
 
Z trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví obvinili rumburští kriminalisté dva muže, kteří měli počátkem roku fyzicky napadnout v jednom místním podniku jednoho z hostů. Zranění si vyžádalo lékařské ošetření. Oběma hrozí až tříletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Pohrdání soudem se trestá
 
K hlavnímu soudnímu líčení se nedostavil pětačtyřicetiletý muž z Rumburku, který v něm figuroval jako poškozený i svědek. Bez dostatečné omluvy toto jednání zopakoval ještě několikrát, kdy bylo toto líčení kvůli jeho neúčasti odročeno, čímž mařil jednání okresního soudu. Policisté proti němu zahájili trestní stíhání pro přečin pohrdání soudem. Obviněnému tak vznikla hrozba až dvouletého odnětí svobody.
 
 
 
 
26.2.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem