Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nepovedená loupež

Jednatřicátého srpna tohoto roku, krátce před druhou hodinou ráno, byli pražští policisté přivoláni do ulice Poděbradská. Pracovník bezpečnostní agentury zde zadržel muže, který se zde pokusil oloupit zaměstnance benzínové čerpací stanice. 

Devětatřicetiletý muž přijel dnes časně ráno k benzínové čerpací stanici v Poděbradské ulici. Vůz taxi služby jej dopravil až k prodejně, do které vzápětí vstoupil s papírovou krabicí v rukou. Došel až k pokladně a zde přítomného prodavače požádal, aby mu vydal veškeré peníze, protože jej právě přepadl. Přítomný prodavač asi nevěřil svému sluchu, protože na slova přibližně 170 cm vysokého, velmi hubeného muže nereagoval. Nezvaný návštěvník tedy odstoupil od poklady s tím, že si jde pro hotovost a z prodejny odešel. Prodavač vyrozuměl o podezřelé návštěvě  bezpečnostní agenturu.
O pár minut později se neznámý „lupič“ vrátil zpět, tentokrát si vybral zboží ze více než čtyři tisíce korun a naskládal je na pult. Prodavač zboží namarkoval a samozřejmě požadoval zaplacení tohoto zboží. Na to zákazník odvětil, že mu půjčí řidič taxislužby a dál zůstal v prostoru prodejny. Zde jej také zastihl přivolaný zaměstnanec bezpečnostní agentury, který jej také zadržel a předal přivolaným policistům.
Policisté posoudili protiprávní jednání podezřelého jako přestupek a po jeho projednání byl dotyčný propuštěn na svobodu.   

vytisknout  e-mailem