Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

"Nepouštějte vlka dovnitř"

S plakáty, varujícími občany před podvodníky, se setkáme ve vlacích i na železničních stanicích 

Do KAMPANĚ Policie ČR s názvem „NEPOUŠTĚJTE VLKA DOVNITŘ"  aneb POZOR NA NEZNÁMÉ LIDI - mohou Vás připravit o všechny peníze, která odstartovala v dubnu loňského roku v Dopravním podniku města Hradce Králové (více ZDE), se zapojily také České dráhy a.s., konkrétně  Krajské centrum osobní dopravy Hradec Králové

Lidé se již nyní mohou s plakáty, varujícími před podvodníky, setkat např. v budově hlavního nádraží v Hradci Králové. Postupně budou tyto materiály rovněž umístěny do veřejně přístupných prostor všech železničních stanic v našem kraji, včetně distribuce letáků prostřednictvím průvodčích při jízdě vlakem. Do kampaně, varující zejména starší spoluobčany před podvodníky, se od loňského roku tak různou cestou postupně zapojily tyto subjekty:
 

  • Policie ČR, Krajské ředitelství policie Khk (policejní služebny a recepce, preventivní akce, besedy s občany, webové stránky)
  • Magistrát města Hradce Králové (prostřednictvím komunitního plánování služeb)
  • Dopravní podnik města Hradce Králové (autobusy a trolejbusy MHD)
  • Obce a obecní úřady Khk (cestou starostů obcí na místa určená veřejnosti - na informační plochy, vývěsky, místní nákupní střediska apod.)
  • Sdružení praktických lékařů (cestou praktických lékařů do čekáren)
  • Centred o.s., www.sedesatka.cz (na setkáních se seniory, prostřednictvím webových stránek zde)
  • Oblastní spolek Českého Červeného kříže Hradec Králové (v rámci rekondičních pobytů pro seniory)
  • Oblastní charita Hradec Králové (prostřednictvím ošetřovatelské a pečovatelské služby atd.)
  • www.nejsmevcerejsi.cz (prostřednictvím webových stránek zde)


Plakáty a letáky v počtu 8.000 kusů, byly a jsou postupně umísťovány také na dalších místech našeho kraje, zejména v místech velké rotace lidí (FOTOGALERIE zde).

Kromě této kampaně, která si klade za cíl  "eliminaci trestné činnosti páchané na seniorech", se policisté na obdobné téma zaměřují  v průběhu celého roku. S rizikovými skupinami obyvatelstva  komunikují přímo na besedách nebo přednáškách (více zde), kde je v rámci projektů „Podvody na seniorech“ a „Senioři sobě“ upozorňují na možná hrozící rizika. Souběžně o těchto nebezpečích policisté informují občany prostřednictvím regionálních i celostátních médií a webových stránek Policie ČR. 

V únoru letošního roku bylo uvedeno do provozu Preventivně informační centrum Policie České republiky se sídlem v areálu Územního odboru Hradec Králové v Malšovicích. Jedná se o multimediálně vybavenou místnost, kde přednáškovou činnost vykonává policista Preventivně informační skupiny Hradec Králové na témata týkající se činnosti Policie České republiky. Jedno z témat je věnované také seniorům -  "(NE)bezpečný věk"přednáška o trestné činnosti páchané na seniorech (přepadení, okradení, podvody...) s informacemi jak rizikům předcházet, jak minimalizovat škody, nebo jak postupovat při nastalé nemilé situaci. V případě zájmu o přednášku napište svůj požadavek na e-mail: tiskhk@mvcr.cz  (nprap. Jan Čížkovský, tel.: 974 526 209) - podrobné informace ZDE.

čtěte také: Preventivní aktivity v roce 2011
por. Mgr. Lenka Burýšková
krajský koordinátor prevence kriminality
zveřejněno: 5. září 2011 ve 13:55

Odkazy do noveho okna

"Nepouštějte vlka dovnitř" ČD HK

"Nepouštějte vlka dovnitř" ČD HK 

Detailní náhled

"Nepouštějte vlka dovnitř" ČD HK

"Nepouštějte vlka dovnitř" ČD HK 

Detailní náhled

"Nepouštějte vlka dovnitř" ČD HK

"Nepouštějte vlka dovnitř" ČD HK 

Detailní náhled

Nepouštějte vlka dovnitř

Nepouštějte vlka dovnitř 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem