Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nepoučitelný zloděj aut

RYCHNOVSKO – Neuvěřitelná drzost a dlouhá šňůra odcizených aut. 

V těchto dnech komisař z oddělení obecné kriminality v Rychnově nad Kněžnou předložil dozorujícímu státnímu zástupci spisový materiál s návrhem na podání obžaloby na 28letého muže, který se měl dopustit pěkné řádky skutků. Muž se specializoval na majetkovou trestnou činnost a na trestné činy související s dopravou.

Nejprve nejspíše řešil, jak by se mohl dostat z Kostelce nad Orlicí do Náchoda. Za tímto účelem si měl pro svou cestu nezákonně opatřit osobní vozidlo Renault Thalia. To po odcizení měl řídit, a to i přesto, že měl vyslovený platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to do ledna 2025, přičemž byl navíc pod vlivem alkoholu a měl i pozitivní test na látku amfetamin/metafetamin. To však muži zřejmě nestačilo a hned dva dny po propuštění ze zadržení v páchání trestné činnosti pokračoval. V jedné prodejně na Rychnovsku měl využít momentální nepřítomnosti prodavačky a z pokladny odcizit šest kusů bankovek v nominální hodnotě 500,- Kč, a to ačkoliv byl za takový čin již pravomocně odsouzen. Téhož dne měl odcizit i další osobní vozidlo Volkswagen Fox, které měl z důvodu nedostatku peněz po krátké době prodat. Mezitím však měl ještě stihnout do vozidla natankovat 18 litrů benzinu a z čerpací stanice odjet bez placení. V tuto dobu tak opět zřejmě řídil vozidlo s platným zákazem řízení. 

V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži až 3letý trest odnětí svobody. Naposledy opustil brány vězení před necelým rokem. Jeho trestní minulost je bohatá a mladík se zdá být nepoučitelný.  Je to téměř neuvěřitelné, ale během výše uváděného trestního řízení měl muž odcizit a řídit po území České republiky další osobní vozidla, a to minimálně Opel Zafira a Citroen C3, kdy se opakovala i situace s natankováním pohonných hmot a odjetím bez zaplacení. Není tak divu, že soudce Okresního soudu v Nymburce řekl dost, a mladík na základě jeho rozhodnutí pobývá již ve vězeňské cele. 

por. Ing. Karolína Macháčková
22.5.2024

vytisknout  e-mailem