Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nepoučitelný

HRADECKO - S téměř 30 záznamy v rejstříku skončil opět za mřížemi. 

V neděli v poledne 24.1. byli policisté přivoláni do jednoho obchodního centra v Hradci Králové, kde mělo dojít ke krádeži drogistického zboží. Na základě popisu podezřelého muže hlídka zadržela venku na ulici. Muž odcizené věci policistům, kteří ho zajistili a převezli na služebnu k dalším úkonům, dobrovolně vydal.
Z poskytnutých kamerových záznamů z prodejny policisté zjistili, že muž navštívil obchod ten samý den ale o dvě hodiny dříve a ještě v pátečních večerních hodinách. V jeho kapsách skončily krémy, deodoranty, parfémy, kondomy, zubní pasty, holicí strojky apod. Vše v celkové hodnotě za více než 6 tisíc korun.
Z vyšetřování vyplynulo, že 43letý muž první lup prodal a za utržené peníze nakoupil alkohol. Poté se tak opil, že skončil na záchytné protialkoholní stanici. Jelikož byl bez peněz a potřeboval se dopravit domů, vydal se na další lup. Za odcizené zboží však neobdržel tolik peněz, aby si mohl koupit jízdenku, proto se znovu do obchodu vrátil.
Policisté z evidencí zjistili, že nyní již obviněný muž má v rejstříku trestů 21 záznamů týkající se převážně majetkové trestné činnosti a dalších 5 záznamů odsouzení za obdobná jednání ve Velké Británii. Dohromady měl od roku 2000, kdy byl poprvé trestán, v českém vězení strávit přes 200 měsíců a měl odpracovat 700 hodin prospěšných prací.
Jelikož měl vyšetřovatel důvodnou obavu, že muž uprchne nebo bude opakovat trestnou činnost, podal podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Soudce včerejšího odpoledne návrh akceptoval a muže do vazby poslal. Jelikož se muž dopustil krádeže v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí mu až osmiletý pobyt za mřížemi.

por. Iva Kormošová
27.1.2021, 9.00
 

vytisknout  e-mailem