Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nepoučitelní skončili ve vazbě

Opavsko - od krádeží k vloupání 

Výborná místní a osobní znalost policistů opět přinesla ovoce. Vítkovští muži zákona s opavskými kriminalisty objasnili několik případů majetkové trestné činnosti, které se měli dopouštět dva muži z Opavska a způsobit svým jednáním škodu přesahující částku 180 tisíc korun. Policisté zajistili i odcizené starožitnosti, které budou vráceny majitelce.

Kriminalisté 2. oddělení obecné kriminality v Opavě zahájili v průběhu března letošního roku trestní stíhání dvou mužů ve věku 28 a 33 let, kteří se měli dopouštět v letošním roce různých krádeží v supermarketech. Násilím ale měli opakovaně vniknout také do jednoho neobydleného rodinného domu ve Vítkově a odcizit různé starožitnosti a hudební nástroje (saxofon, housle, trumpetu, ale i nástěnné hodiny nebo kapesní hodinky) v hodnotě přes 90 tisíc korun. Dále se měli dopouštět trestné činnosti i samostatně. Mladší měl vniknout násilím do prodejny potravin v Budišově nad Budišovkou a odcizit tabákové výrobky v hodnotě kolem 60 tisíc korun. Starší měl pro změnu odcizit v provozní době ze zastavárny zlaté náušnice v hodnotě kolem 7 tisíc korun. Odcizené věci měli různě prodat a peníze použít pro vlastní potřebu.

Pro policisty z obvodního oddělení Vítkov s perfektní místní znalostí byli muži známé firmy. Díky jejich bohaté trestní minulosti se s nimi setkali již mnohokrát. V letošním roce byli také oba stíhání za násilnou trestnou činnost a z minulého odsouzení měli oba muži uložen podmíněný trest. Komisař územního odboru Opava podal podnět k návrhu na jejich vzetí do vazby, který byl soudem akceptován. V případě odsouzení jim hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

28.03.2024
prap. Jan Segsulka
oddělení tisku

Odkazy do noveho okna

starožitnosti

starožitnosti 

Detailní náhled

starožitnosti

starožitnosti 

Detailní náhled

starožitnosti

starožitnosti 

Detailní náhled

starožitnosti

starožitnosti 

Detailní náhled

starožitnosti

starožitnosti 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem