Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nepolepšitelný?

NÁCHODSKO – Řídil bez dokladů a pod vlivem omamné látky. 

Překračování zákona a nerespektování rozhodnutí úřadů je zřejmě pro některé lidi dobrodružství. Ovšem, ne vždy se vydaří. Právě v tomto ohledu se nedařilo v pátek 6. 1. 2017 těsně před půlnocí 34letému muži z Hradce Králové, jehož zkontrolovala policejní hlídka v Náchodě.

 

Auto PČR-pomáhat1.Ilustrační foto/Policie ČR

Policejní hlídka, která muže zastavila ke kontrole poblíž náchodského nočního podniku na Plhovském náměstí, už záhy zjistila, že za volantem VW Passat rozhodně nemá co dělat. Muž nepředložil hlídce doklady předepsané pro řízení motorového vozidla a nesplnil ani další předpoklady pro řízení. Lustrací policisté zjistili, že muž má Krajským soudem v hradci Králové vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do března 2018. Následná dechová zkouška sice neodhalila, že by před jízdou požil alkohol, ale provedený test na drogy mu vyšel pozitivně.

 

Pro zjevně nepolepšeného neřidiče tak dobrodružství skončilo a policisté ho bez milosti na místě zadrželi. Poté ho odvezli na policejní oddělení k dalším procesním úkonům a za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu soud může uložit až dvouletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Eva Prachařová
9. 1. 2017 v 11:20

vytisknout  e-mailem