Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Nepolepšil se a skončil ve vazbě

PARDUBICKO – Jednatřicetiletý muž z Chrudimska pokračoval v trestné činnosti i přesto, že už byl v srpnu loňského roku trestně stíhaný za obdobnou majetkovou trestnou činnost. 

Od října loňského roku se dopustil na Pardubicku a Chrudimsku celkem jedenácti skutků. V Chrudimi odcizil 2 motocykly, dále v Pardubicích posprejoval zeď jednoho z parkovacích domů hned několika obrazci. Na začátku prosince dokonce v katastru Čeperky odcizil i nastartované vozidlo zn. Volkswagen Caddy. To patřilo bagristovi, který nedaleko dokončoval práci na lesním porostu a auto měl již připravené k odjezdu. Po několika dnech neoprávněného užívání vozidla bylo potřeba dotankovat. Využil odcizené registrační značky a vydal se na čerpací stanici. Natankoval plnou nádrž, z regálu vzal jídlo, pití, cigarety a pod záminkou zapomenuté platební karty nasedl s věcmi do vozidla a z místa bez zaplacení odjel. Ve stejný den ještě odcizil zaparkovaný nákladní přívěs. Dále se vloupal do jedné chatky v katastru obce Čeperka, ze které odcizil, co šlo – rybářské náčiní, nože, sekeru, propan-butanovou láhev a další věci. Aby zametl stopy, do chatky se ještě vrátil a úmyslně ji zapálil. Tímto jednáním způsobil majiteli škodu ve výši 600.000 korun. Přiznal se i ke krádeži jízdních kol, které měl odcizit ze zahrady rodinného domu v Pardubicích. Při dalším lupu na Holicku odcizil z jedné otevřené garáže rodinného domu vrtačky, nářadí a lahve s alkoholem. Jeho další výprava směřovala do jednoho ze zemědělských areálů. Tam vnikl do administrativní budovy, ze které odcizil kávovar. V areálu společnosti si všiml ještě několika zaparkovaných vozidel. S jedním z nich se po areálu firmy pouze projel, s druhým už ale připravenou dírou v plotě odjel. Jeho jízda však brzy skončila v poli, ve kterém zapadl.

V minulých dnech se policistům podařilo muže zadržet. Ke všem skutkům, které mu jsou kladeny za vinu, se přiznal a uvedl, že svého jednání lituje a že v nich pokračovat nebude. A měl pravdu. Soudce totiž rozhodl o vzetí obviněného do Vazební věznice v Hradci Králové. Dále kriminalistům uvedl, že je nezaměstnaný, občasný uživatel drog, nemá pravidelný měsíční příjem a že si páchanou trestnou činností opatřoval prostředky k obživě.
Pardubičtí kriminalisté zahájili trestní stíhání 31letého muže pro pokračující trestné činy krádeže, porušování domovní svobody, neoprávněného užívání cizí věci a poškození cizí věci. V případě pravomocného odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na 3 roky.

19. ledna 2023
por. Mgr. Andrea Muzikantová
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

Foto PČR1

Foto PČR1 

Detailní náhled

Foto PČR 2

Foto PČR 2 

Detailní náhled

Foto PČR 3

Foto PČR 3 

Detailní náhled

Foto PČR 4

Foto PČR 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem