Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nepoctivý nálezce nevrátil batoh s ,,iPhonem“

BENEŠOVSKO -  Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu zatajení věci. 

Tento týden se s žádostí o pomoc na policisty obrátila žena z Benešovska, která oznámila ztrátu batohu u železničního přejezdu vedle křižovatky Struhařov/Budkov.

Žena 18. dubna po 20. hodině zjistila, že syn odložil u složené hromady dříví vedle přejezdu batoh. Jednalo se o černý batoh, ve kterém byl mobilní telefon značky Apple iPhone SE, černé barvy, v čirém gelovém krytu, za téměř 14 tisíc korun. Ještě v uvedený den se na místo vrátili, batoh nenašli a na mobilní telefon se už nedovolali. 

Policisté případ prověřují pro podezření z trestného činu zatajení věci, za který pachateli v případě jeho vypátrání a odsouzení, hrozí trest až jeden rok vězení.  

Žádáme občany, kteří se v inkriminovaný den a hodinu, tj. 18. dubna po 20. hodině, pohybovali u železničního přejezdu Struhařov/Budkov, viděli osobu s předmětným batohem nebo disponují informacemi k hledaným věcem, ať se obrátí na benešovské obvodní policisty na čísle 974 871 700 nebo volají linku 158.   

Zatajení věci
Povinností každého z nás je nález odevzdat přímo majiteli. V případě, že na něho nezjistíme kontakt, věc odevzdáme na příslušný městský úřad nebo na služebnu policie. V opačném případě se z nálezce může stát pachatel trestného činu zatajení věci. 

Trestný čin zatajení věci podle trestního zákoníku:
,,Kdo si přisvojí cizí věc nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.“ (§ 219/1 TrZ)
 


prap. Mgr. Lukáš Ulbrich
oddělení tisku a prevence 
KŘP Středočeského kraje
22. dubna 2021

vytisknout  e-mailem