Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Nepoctivé stopařky dopadeny

BŘECLAVSKO: Během cesty řidičku okradly. 

Milovice - Policistům se podařilo v těchto dnech zadržet dvě ženy (39 a 52 let), které nemají příliš čisté svědomí. Ke konci května využily situace, kdy jim u silnice zastavila dvaapadesátiletá řidička. Ta stopařky nabrala v dobrém úmyslu, že je sveze. Ale to byla chyba! Ženy v době, kdy se řidička věnovala řízení, odcizily osobní věci z kabelky odložené na zadním sedadle. Navíc se zmocnily i bezkontaktní platební karty, kterou následně využily při nákupu. 

Celý příběh však dopadl happyendem. Minulý týden řidička znovu projížděla obcí Milovice a všimla si, že u cesty postávají dvě stopařky. Poznala, že jsou to právě ty ženy, které před nedávnem  svezla. Tuto informaci okamžitě zavolala na policii a za pár minut obě podezřelé měly o odvoz postaráno. Svezly se policejním vozidlem přímo na služebnu.

Za krádež a neoprávněné opatření platebního prostředku je bude čekat soudní verdikt. Spisový materiál v nejbližších dnech postoupíme ve zkráceném přípravném řízení na Okresní státní zastupitelství Břeclav.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 15. června 2017

zvukový záznam: stopařky.mp3

vytisknout  e-mailem